Onderwijs met kwaliteit Nu en in de toekomst

Toekomst voortgezet onderwijs Maastricht

Kinderen en hun ouders uit Maastricht en omstreken kunnen kiezen uit een breed voortgezet onderwijsaanbod aan weerszijden van de Maas. In onze brede schoolgemeenschappen en de praktijkschool verzorgen wij het voortgezet onderwijs in de stad. Hoe ziet het voortgezet onderwijs in Maastricht er in de toekomst uit? Wat verandert er in de komende jaren?

Toekomstige huisvesting middelbare scholen in Maastricht

Om ervoor te zorgen dat onze scholen meebewegen in de eisen die de ontwikkeling van het toekomstig onderwijs stelt, is er in Maastricht West en Oost een huisvestingstraject gestart. Hoe zorgen we ervoor dat gebouwen geschikt zijn voor goed en modern onderwijs, niet alleen nu maar ook over tien jaar? Hoeveel ruimte is er nodig en wat is de beste locatie? Op welke manier kunnen gebouwen duurzaam gerenoveerd worden of creëren we energie-neutrale nieuwbouw? Samen met de gemeente zoeken we naar goede oplossingen.

Brede scholengemeenschap in Oost

Het Porta Mosana College, Sint-Maartenscollege en VMBO Maastricht gaan in de toekomst steeds intensiever samenwerken. Over een paar jaar willen we een gezamenlijke, moderne huisvesting aan of nabij de Groene Loper openen. We denken aan een campus met meerdere gebouwen. Zo behouden we de fijne, kleinschalige sfeer en blijft de onderwijslocatie overzichtelijk.

Bonnefanten College brede school in West

Het Bonnefanten College verzorgt inclusief onderwijs aan de Eenhoornsingel. Het huisvestingsonderzoek naar het Bonnefanten College laat zien dat er aanpassingen aan het gebouw nodig zijn. De komende jaren zorgen wij ervoor dat de school klaar is voor het onderwijs van nu en later.

Bernard Lievegoed School
De Bernard Lievegoed School vormt het vrijeschoolonderwijs in Maastricht. We willen deze school stevig profileren als zelfstandige brede school. Daar hoort ook een gebouw bij dat voldoet aan de vraag van het antroposofisch onderwijs.

Praktijkonderwijs verhuist naar Oost

Het praktijkonderwijs van Terra Nigra ligt over een paar jaar dichter bij het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in Maastricht-Oost. Zo kunnen leerlingen makkelijker samenwerken met het vmbo en het mbo.

Deel deze pagina op: