Toekomst VO Maastricht

Toekomst voortgezet onderwijs Maastricht

Kinderen en hun ouders uit Maastricht en omstreken kunnen kiezen uit een breed voortgezet onderwijsaanbod aan weerszijden van de Maas. Drie brede schoolgemeenschappen, een praktijkschool en het United World College Maastricht verzorgen het voortgezet onderwijs in de stad. Hoe ziet het voortgezet onderwijs in Maastricht er in de toekomst uit? Wat verandert er in de komende jaren?

Nieuwe Brede School in Oost


Het Porta Mosana College, Sint-Maartenscollege en VMBO Maastricht vormen in de toekomst een nieuwe Brede School in Maastricht-Oost. Dat wordt een eigentijdse school met een breed onderwijsaanbod. De namen van de drie scholen veranderen nu nog niet en de huidige locaties blijven voorlopig open. We willen over een paar jaar een nieuwe, moderne huisvesting aan of nabij de Groene Loper openen. We denken aan een campus met meerdere gebouwen. Zo behouden we de fijne, kleinschalige sfeer en blijft de school overzichtelijk.

Kindcentrum voor vrijeschoolonderwijs van 0 tot 18 jaar


De Bernard Lievegoed School vormt het vrijeschoolonderwijs in Maastricht. We gaan het primair onderwijs en voortgezet onderwijs van de Bernard Lievegoed School samenvoegen op één passende locatie. Het liefst in de vorm van een integraal kindcentrum voor vrijeschoolonderwijs voor 0- tot 18-jarigen. 
Bonnefanten College Brede School in West.

Bonnefanten College


Op het Bonnefanten College kunnen leerlingen vanaf schooljaar 2019-2020 breder instromen. In dat schooljaar willen we ook het gebouw aanpassen, zodat het aansluit bij ons eigentijdse onderwijs. 

Praktijkonderwijs verhuist naar Oost 


Het praktijkonderwijs van Terra Nigra ligt over een paar jaar dichter bij het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in Maastricht-Oost. Zo kunnen leerlingen makkelijker samenwerken met het vmbo en het mbo.

United World College


Het United World College Maastricht blijft internationaal onderwijs verzorgen op de huidige locatie.
 

Deel deze pagina op: