Informatie Bonnefanten College

Bonnefanten College

Het Bonnefanten College heeft als belangrijkste kenmerk kleinschaligheid met een uniek onderwijsconcept waarbinnen het huiskamergevoel centraal staat. Naast de reguliere lesstof is er veel aandacht voor kunst en cultuur. Leerlingen met talent voor dans en muziek kunnen de vooropleiding conservatorium of dans volgen. Alle leerlingen krijgen op onze school de kans om door te stromen naar het niveau dat bij de leerling past. Wat bieden wij:

  • mavo, minimaal een tl-advies

  • havo, minimaal een tl-havo

  • havo-tweetalig onderwijs (Junior College), minimaal tl-havo advies

  • atheneum (tot leerjaar 2), minimaal  havo-vwo of vwo advies

Algemeen: voor alle opleidingen een 2-jarige brugperiode.

Verder biedt het Bonnefanten College de havo leerling de mogelijkheid om in het Engels tweetalig onderwijs te volgen.

Onderwijs

Voor leerlingen die op verschillende manieren willen leren, nieuwsgierig aangelegd zijn en geprikkeld willen worden. 

Innovatie, internationalisering en talentontwikkeling zijn de sleutelwoorden die passen bij de vaardigheden van de 21e eeuw. Op het Bonnefanten College ontwikkelen de leerlingen competenties die nodig zijn om in de wereld van nu en morgen succesvol te zijn. Een naadloze aansluiting op het vervolgonderwijs is daarbij het uitgangspunt. 

Een school waar leerlingen zich breed kunnen ontwikkelen op cognitief, sociaal-emotioneel, motorisch en creatief gebied. Het Bonnefanten College ziet de ontwikkeling van creativiteit graag samengaan met ondernemingszin. De school is onlangs VECON Business School geworden. De school moedigt het initiatief aan van de leerling die zich wil verdiepen of verbreden. Er is veel aandacht voor kunst en cultuur. 

Dansopleiding en VOCO

Het Bonnefanten College werkt samen met de Opleiding Dans Maastricht. Deze opleiding is er om jong danstalent voor te bereiden op een instroom in een hbo-dans.

De school heeft ook een samenwerkingsverband met het Conservatorium Maastricht. De VOCO is een muziekopleiding voor leerlingen die getalenteerd een muziekinstrument bespelen. Het doel is om leerlingen nog meer te enthousiasmeren voor muzieken met aan het einde van het traject een auditie aan het Conservatorium.

Bonnefanten College

Eenhoornsingel 100
6216CW Maastricht
T: 043 354 1234

Meer informatie over Bonnefanten College 
Deel deze pagina op: