Bernard Lievegoed School
Informatie Bernard Lievegoed School

Bernard Lievegoed School

De Bernard Lievegoed School verzorgt voortgezet vrijeschoolonderwijs. We stimuleren een evenwichtige ontwikkeling van denken, voelen en willen.

Je volgt gedurende de eerste twee en een half jaar algemeen vormend onderwijs. Je krijgt de ruimte om je talenten te ontwikkelen en te laten zien wat je kan. Voor een goede sociale ontwikkeling vinden we het belangrijk dat je met verschillende talenten en kwaliteiten bij elkaar in de klas zit. Samen werken we aan een veilig sociaal klimaat waarin iedereen zichzelf kan zijn. Halverwege het derde leerjaar wordt de definitieve keuze voor een diplomatraject gemaakt. In de vierde klas leg je het vmbo-tl examen af of stroom je door naar de bovenbouw van havo en vwo.

DE DOCENTEN

De docenten werken vanuit hun verbinding met de leerstof en het persoonlijke contact met leerlingen en collega’s. Net als de leerling aan wie ze les geven, leren zij nog elke dag bij en blijven ze nieuwsgierig. Hun enthousiasme werkt stimulerend en daagt de leerlingen uit. Leren en opvoeden gaan hand in hand.

EEN INSPIRERENDE LEEROMGEVING

Jezelf en de wereld ontdekken gaan samen. Door betrokkenheid bij de wereld te ontwikkelen leer je ook over jezelf. Wat zijn jouw mogelijkheden in deze wereld, wat vind jij van ontwikkelingen in de maatschappij, welke bijdragen wil jij leveren? De inspirerende leeromgeving gaat verder dan de ruimte binnen de schoolmuren. De school zet zich in om leerlingen ook buiten de school te laten leren en die leerervaringen te benutten bij het leren op school. En vice versa: door de maatschappij in de school en de klas te brengen.

ONTWIKKEL JE TALENT

Voor ons is talent een kwaliteit waar je jezelf in herkent. Het brede aanbod van vakken, breder dan de examenvakken, biedt je de ruimte en de inspiratie om je talenten te ontwikkelen. Dat kunnen ook onvermoede talenten zijn, die ontdekt worden tijdens de eigen persoonlijke groei.

Bernard Lievegoed School

Nijverheidsweg 25
6227 AL Maastricht
T: 043 350 9710
Meer informatie over Bernard Lievegoed School 
Deel deze pagina op: