22 dec 2017 – Algemeen

Staatssecretaris Binnenlandse Zaken Raymond Knops op bezoek bij Porta Mosana College

Vrijdag 8 december bracht de nieuwe staatssecretaris Raymond Knops een bezoek aan de provincie Limburg. Doel van dit bezoek was de grensoverschrijdende samenwerking vanuit verschillende kanten belicht. Eén van die kanten is de grensoverschrijdende /euregionale samenwerking in  het onderwijs. In dat kader bracht Raymond Knops met een delegatie vanuit de provincie Limburg een bezoek aan het Porta Mosana College in aanwezigheid van bestuursvoorzitter van LVO André Postma en de pers.

Na een welkomstwoord en een korte samenvatting van het onderwijsbeleid inzake Euregionale samenwerking van Guy de Munck gaf Linda Ruijters (docente Frans) een presentatie over versterkt talenonderwijs Frans en Duits. Daarna ging de staatssecretaris in gesprek met een groep leerlingen over hun ervaringen met internationale uitwisselingen, het belang van versterkt talenonderwijs en maatschappelijke stages in de Euregio.  

Er ontstond een boeiend gesprek en we kunnen oprecht trots zijn op onze leerlingen die hun ervaringen uitstekend konden verwoorden en ook prikkelende vragen durfden te stellen aan de nieuwe staatssecretaris. Daarna wilden ze natuurlijk samen met hem op de foto. Al met al was het een leerzame en interessante ontmoeting, ook voor alle aanwezige leerlingen. Twee van deze leerlingen,  Milou Aben en Ymte Groenveld uit V5E, schrijven hierover het volgende:

Vorige week werden wij gevraagd voor een gesprek met de staatssecretaris over de taalprojecten op school. Natuurlijk waren wij meteen geïnteresseerd, dat is niet iets wat elke dag gebeurt. 

Vrijdag was het dan zover. Nerveus waren we wel, wat nou als we iets verkeerds zeiden of niet uit onze woorden kwamen. Toen bleek dat de pers zou komen werden we nog nerveuzer. Achteraf was het nergens voor nodig. We mochten vertellen hoe we onze stage hadden ervaren, en welke voordelen het versterkt Frans voor ons heeft. Ook vertelde de staatssecretaris over zijn eigen ervaringen met talen, en hoe hij er in het dagelijks leven mee in contact komt. 

De tijd vloog voorbij en opeens was het uur al voorbij. Het was echt een leuke ervaring en we zijn blij dat we hiervoor gevraagd werden. Aan het einde van de presentatie mochten we zelf ook vragen stellen. Over zijn werk of wat hij van talen vindt en zijn eigen taalkennis. We zijn zelfs op de foto gegaan met hem! Dit is zelfs terug te zien in de krant.

Deel deze pagina op: