Leerling Bonnefanten College wint finale Talent & Co
Porta Mosana Business School Project Day for Change
14 dec 2018

Porta Mosana Business School - Project Day for Change

Food4Food, Lyricandles, Reborn, Klöven, J’aime Jam, Study for a purpose, verwenpakketjes, vuurveilig, en Bake your day zomaar een aantal ondernemingen die op vrijdag 14 december 2018 het levenslicht zagen. 38 Leerlingen (vwo-tto 4) die het Business School programma volgen hebben in totaal negen ondernemingsplannen gemaakt: van kaarsen met mooie teksten tot het aanbieden van een trendy paar sokken en van ambachtelijk gemaakte jam tot een online platform voor handel in tweedehands (merk)kleding. Een gevarieerd aanbod van ondernemingen die op vrijdag 14 december hun ondernemingsplan mochten gaan pitchen bij de Rabobank in Maastricht. De inzet: een microkrediet proberen te bemachtigen zodat het ondernemen echt kan starten.

Een jury, bestaande uit mevrouw Ruwette en mevrouw Hanssen (S'UP Marketing), mevrouw Hamaekers (Rabobank) en de heren Es-Sadki en Smeekes (docenten bedrijfseconomie Porta Mosana College), beoordeelde de presentaties en voorzagen de leerlingen van positieve, maar soms ook kritische feedback. Voor veel leerlingen een spannend moment. Sommige leerlingen hadden geen microkrediet nodig, als echte ondernemers zijn ze op zoek gegaan naar andere financieringsbronnen. Andere leerlingen hebben het door hen aangevraagde microkrediet ontvangen, maar sommige ondernemers kregen nog huiswerk van de jury mee om het ondernemingsplan aan te passen.


De leerlingen zijn in de afgelopen periode druk in de weer met ondernemen! Dus handen uit de mouwen. Op dinsdag 12 februari wordt het project afgesloten. Leerlingen maken dan hun behaalde resultaat bekend. De winst die leerlingen op dat moment gemaakt hebben komt ten goede aan het goede doel. Deze 38 leerlingen gaan een bijdrage leveren aan KWF Kankerbestrijding om op deze manier steeds dichter bij de dag te komen dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker.


De jury was zeer enthousiast over het niveau van de presentaties, de creativiteit van onze leerlingen en de uitwerking van enkele plannen. Ze zien de eindpresentatie op 12 februari met veel vertrouwen tegemoet.

Deel deze pagina op: