18 jul 2017 – 

LVO-Science Award 2017 havo voor Claire Gilissen en Anouk Moonen Porta Mosana College

Het profielwerkstuk getiteld “Het korte termijn geheugen” werd geselecteerd uit de beste bètaprofielwerkstukken van alle andere LVO-science scholen. Dit profielwerkstuk was eerst al geselecteerd als beste van het Porta Mosana College. Tijdens de diploma-uitreiking kregen Claire en Anouk de wisselbeker van LVO uitgereikt.

De dames hebben allerlei geheugentests uitgevoerd bij veel proefpersonen. De resultaten werden uitgebreid geanalyseerd. Er werd gekeken of de leeftijd uitmaakt voor het geheugen. Mannen en vrouwen werden vergeleken. Dit alles werd onderbouwd met een flinke dosis theorie.

Claire en Anouk kregen een oorkonde, een VVV-geschenkbon, een boek en de wisselbeker met hun naam erop. Dit is de tweede keer dat de Havo LVO-Science Award naar het Porta Mosana College komt.

Kyenno Scheepers en Jules Vaes wonnen de met hun profielwerkstuk “De realiteit achter “Virtual Reality” de prijs voor het beste bèta profielwerkstuk van het Porta Mosana College op vwo niveau. Zij voerden op de TU/e een experiment uit met VR-brillen waarbij onderzocht werd hoe de angst voor hoogtes opgewekt kan worden met Virtual Reality.

Deel deze pagina op: