Lukas Vonk winnaar kunstbende
04 jul 2019

Lukas Vonk winnaar Kunstbende

Zaterdag 29 juni 2019 vond het Kunstbende Young Creators Festival, de finale, plaats op het terrein van de Westergasfabriek van Amsterdam. Ruim 170 jongeren traden op en streden om de titel in een van de acht categorie├źn: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Lukas Vonk, leerling aan het Porta Mosana College, is winnaar van Kunstbende! Daarnaast feliciteren we Merel van den Boogaard met de derde prijs Muziek.

Het winnen bij de Kunstbende betekent bijzonder veel, zoals  het mogen exposeren in het Stedelijk Museum Amsterdam, en nog heel veel meer! De kunstsectie van Porta Mosana is enorm trots op Lukas, die met groot enthousiasme regelmatig deelnam aan diverse internationale kunstprojecten, die aangeboden worden op het Porta.

Lukas Vonk is net afgestudeerd op de havo, met als eerste leerling in de geschiedenis van deze school die het vak tekenen op vwo niveau heeft afgerond. Dit komend schooljaar neemt hij een tussenjaar, waarin hij voornemens is stage te gaan lopen bij diverse kunstenaars en designers. We wensen Lukas heel veel succes in zijn ontwikkeling in het kunstvak.

Porta Mosana College feliciteert daarnaast nog een deelnemer, Merel van den Boogaard. Zij ontving afgelopen zaterdag de 3e prijs bij het onderdeel muziek.

Kunstbende is een netwerkorganisatie die jong, creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert. De kern van de organisatie is een landelijke talentenwedstrijd voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. De wedstrijd van de Kunstbende bestaat uit een aantal fases. Het traject is simpel: eerst kun je mee doen met een workshop (maar dat hoeft niet) en daarna ga je naar de voorronde bij jou in de buurt. Win je de voorronde, dan ga je naar de finale op het Kunstbende Festival, dit jaar was dit op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam.

Nagenieten? Kijk op YouTube!

Deel deze pagina op: