Juupu wint titel: Beste burgerinitiatief van Limburg
Juupu wint titel: Beste burgerinitiatief van Limburg
07 feb 2019

Juupu wint titel: Beste burgerinitiatief van Limburg

Leven in armoede betekent vaak constante stress, gezondheidsproblemen en niet mee kunnen doen in de samenleving. Limburg telt gelukkig de nodige burgerinitiatieven. Allemaal mensen die het leed van hun provinciegenoten wat willen verzachten.

Voor de titel ‘beste burgerinitiatief van Limburg’ waren 21 initiatieven genomineerd. De eerste prijs (2500 euro) ging naar JuuPu, een initiatief van Juul en Puck Knols uit Maastricht. De scholieren van het Porta Mosana College zetten zich - samen met steeds meer leeftijdsgenoten - in voor mensen die in armoede leven. Ze zamelden voedsel in, hielpen vluchtelingen en maakten een app waarop te zien is welk vrijwilligerswerk in de buurt te doen is. Hun motto: "Van delen word je rijker en samen leren we meer."

Een kort verslag van Rosa van Santvoort, een van de vrijwilligers van Porta Mosana College:
"Maandag 21 januari is JuuPu gekozen als beste burgerinitiatief van 21 initiatieven uit de hele provincie. De deskundige jury, waar onder andere de gedeputeerde van de Provincie, directeur Burgerkracht en de directeur van de Rabobank in zaten, prezen JuuPu vanwege het totaalconcept om jongeren bewust te maken van de invloed die zij uitoefenen op de maatschappij."

JuuPu startte als initiatief op het Porta Mosana College, maar is inmiddels op meerdere scholen actief en werkt sinds kort samen met Code043. Door dit brede netwerk kan JuuPu enorm veel inzamelen voor lokale voedselbanken in zowel Maastricht als Meerssen. Op deze manier worden veel mensen die in armoede leven geholpen en ontstaat er meer bewustzijn onder jongeren dat zij hét verschil voor iemand anders kunnen maken.
 

Deel deze pagina op: