Juul en Puck ontvangen een jeugdlintje
Initiatiefnemers JUUPU ontvangen een jeugdlintje
10 mei 2019

Juul en Puck ontvangen een jeugdlintje

In Meerssen behaagt het de Koning niet alleen om volwassenen een lintje op te spelden, maar worden voor het eerst ook jeugdlintjes uitgereikt door burgemeester Mirjam Clermonts. Het jeugdlintje is een waardering voor jongeren tot 23 jaar die een uitzonderlijke prestatie neerzetten of zich op een uitzonderlijke en belangeloze manier inzetten voor de samenleving en medemens.

Vrijdag 4 mei kregen Juul en Puck Knols, initiatiefnemers van JUUPU en leerlingen Porta Mosana College, een jeugdlintje opgespeld door burgemeester Clermonts voor hun initiatief tot en inzet voor JUUPU. Een feestelijke gebeurtenis met familie, schoolgenoten en mensen waar ze mee samenwerken.

Juul (17 jaar) en Puck (16 jaar) zijn de initiatiefnemers van JUUPU, een project dat mensen in armoede ondersteunt door middel van inzamel- en uitgiftepunten van food en non-food producten. Om zich heen zagen ze gevallen van armoede en  besloten om samen met hun leeftijdsgenoten iets te doen aan dit probleem. Voor, van en door jongeren en met het motto Jong geleerd is jong gedaan! Doe iets voor een ander zonder er iets voor terug te vragen.

Met deze gedachte in het achterhoofd is er in 2016 een start gemaakt op het Porta Mosana College met Porta Serves the City, waarbij er een tweewekelijkse inzameling van houdbare producten en verzorgingsproducten georganiseerd werd voor mensen die met armoede te maken hebben. Met dit initiatief worden veel  mensen geholpen dankzij de nauwe samenwerking met het Sociaal Team De Heeg. Zij hebben hierdoor een uitgiftepunt kunnen starten waarmee ze bewoners uit de aangrenzende wijken kunnen ondersteunen.

In 2018 werd het initiatief van Puck en Juul opgepikt door de gemeente Meerssen en sloten het Stella Maris College en United World College aan bij dit project en kreeg het een nieuwe naam: JUUPU, highfive met je omgeving.

Meer foto’s van de uitreiking zijn te bekijken via deze link

Deel deze pagina op: