Jelle Feitsma en Sam Voncken PMC winnen Van Melsen prijs 2018
09 apr 2018 – Algemeen

Jelle Feitsma en Sam Voncken van het Porta Mosana College winnen Van Melsen prijs 2018

De Van Melsen Prijs wordt elk jaar uitgereikt aan leerlingen die op het gebied van eigen experimenteel onderzoek een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Jelle Feitsma en Sam Voncken, leerlingen vwo 6 van het Porta Mosana College, gingen als genomineerden voor de Van Melsenprijs naar Nijmegen om hun profielwerkstuk te presenteren. Iedereen was onder de indruk van het ontwerp en de presentatie van hun zogenaamde Longboard, een lang, soepel en stabiel type skateboard. Prof. Dr. Erik Barendsen, de voorzitter van de jury, stelde dat de ingenieuze ontwerpkeuze, het goed gedocumenteerde werkstuk, de betrokkenheid van andere partijen bij dit werkstuk en het milieubewustzijn van Jelle en Sam diepe indruk hadden gemaakt op de jury.

Jelle en Sam wonnen de eerste prijs en worden door de Radboud Universiteit Nijmegen uitgezonden naar de International Conference of Young Scientists (ICYS), de internationale wedstrijd voor het beste profielwerkstuk. Dit jaar vindt deze wedstrijd plaats in Belgrado van 19-25 april.
Wij feliciteren beide leerlingen met deze geweldige prestatie en wensen hen veel succes in Belgrado.

Deel deze pagina op: