Cabaretvoorstelling Sint-Maartenscollege
05 feb 2020

Cabaretvoorstelling Sint-Maartenscollege

Met drie uitverkochte avonden heeft het Sint-Maartenscollege haar cabaret-traditie in ere hersteld. In relatief korte tijd hebben de leerlingen een sprankelende productie op de planken weten te zetten. Leerlingen van alle lagen en alle afdelingen participeerden en waren heel goed in staat om alle facetten van de school op de hak te nemen op een ludieke wijze, maar zonder ironie, zoals het ‘t Maartens betaamt.

De vraag voor een herstart van het Maartenscabaret kwam voort uit het langdurige verzoek van de ouderraad om het cabaret nieuw leven in te blazen, het enthousiasme van de docenten, maar voornamelijk op dringend verzoek van de leerlingen; hun schoolkeuze was met name ook gebaseerd op de extra curriculaire activiteiten die de school biedt en hier maakt het cabaret deel van uit.


Marie-Lotte van der Velde, leerling uit VWO 4, stapte vorig voorjaar heldhaftig op de toenmalig directeur af met de opmerking dat ze nu al drie jaar op ’t Maartens zat en nog steeds niet het befaamde Maartenscabaret had mogen meemaken! De directeur, bleek gevoelig voor haar argumenten en beloofde er alles aan te doen om voor het einde van mijn schoolcarrière het cabaret weer in het leven te roepen.  

Deel deze pagina op: